21 juni 2018

Vakantie? laat je woning brandveilig achter met deze 5 tips.

Vertrek je binnenkort op vakantie? Ook als je niet thuis bent, kan er brand ontstaan in je woning. Vertrek met een gerust hart dankzij de volgende tips

Berg brandbare vloeistoffen en spuitbussen op

Brandbare vloeistoffen en spuitbussen zijn ontvlambaar. Je bewaart ze dus beter niet in huis. Als je deze wel bijhoudt, zorg er dan voor dat ze niet in contact kunnen komen met zonlicht en warmtebronnen. Zo vermijd je ongewenste brandhaarden.

Zet elektrische apparaten uit en ontkoppel ze

Door je elektrische apparaten uit het stopcontact te halen, bespaar je niet alleen energie. Je voorkomt ook kortsluiting of brand na een blikseminslag.

Sluit de toevoer naar je boiler en gaskraan af

Door de toevoer van je boiler af te sluiten, wordt het water niet meer verwarmd. Een boiler zorgt er namelijk voor dat het water warm genoeg is.

Laat je buren weten dat je op reis bent

Als je op reis gaat, is het goed om je buren te verwittigen dat je weg bent. Laat hen ook weten waar je bent, hoe lang je er blijft en hoe ze je kunnen bereiken.

Daarnaast is het een goed idee om je buren een huissleutel te geven. Zo kunnen ze binnen gaan kijken als ze merken dat er iets niet in orde is.

Zorg dat je rookmelders werken

Test voor je vertrek je rookmelders en vervang de batterijen als dat nodig is. Ook als je zelf niet thuis bent, is het belangrijk dat je brandmeldapparatuur werkt, zeker als je een geïntegreerd alarmsysteem hebt dat gekoppeld is aan een centrale.

Ben je benieuwd hoe zo’n geïntegreerd alarmsysteem werkt? Contacteer jouw Security expert voor meer info.

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.