11 juni 2019

De voordelen van een alarmcentrale

De zomer komt eraan. De dieven jammer genoeg ook. Terwijl jij op je gemak geniet van je vakantie staat je huis enkele weken leeg. En als er niemand thuis is die op een alarm kan reageren, hebben dieven vrij spel. Je doet er goed aan om je alarmcentrale aan te sluiten op  een meldkamer. 

Een meldkamer is een 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bemande bewakingscentrale die in verbinding staat met je alarmsysteem of brandcentrale. Vanop een afstand neemt zo’n kamer een aantal bewakingstaken op zich. En er hangen nog meer voordelen aan vast.

  • De meldkamer kan bij een alarm controleren in welke zone de inbraak of de brand plaatsvindt.
  • De meldkamer contacteert de bewoners in cascade. Wanneer de eerste contactpersoon niet opneemt, belt de meldkamer naar de volgende contactpersoon op de lijst.   
  • Bij een geverifieerd alarm en mits bevestiging van de klant, kan de meldkamer de politie inschakelen om ter plaatse te komen.
  • Bij een stroompanne ontvang je van de alarmcentrale een melding. Bovendien blijft het alarm nog een tijdje functioneren, afhankelijk van de levensduur van de batterij. 
  • De meldkamer kan met de bewoner een code afspreken die je onder dwang kan intypen. De meldkamer weet dan dat je bedreigd wordt door overvallers en kan de politie verwittigen.
  • Er wordt een hold-up functie op het klavier geactiveerd.


Meer weten over de mogelijkheden en voordelen om je alarmcentrale aan te sluiten op een meldkamer? Zoek een security expert in je buurt. 

voordelen alarmcentrale

Recente blogberichten

waakhond
14 augustus 2019
Een waakhond in huis: goed idee?
Lees meer
08 augustus 2019
5 tips om je pc optimaal de beveiligen
Lees meer
brand bij warm weer
30 juli 2019
Zo voorkom je brand bij warm weer
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.