07 mei 2021

5 tips om je huis goed te beveiligen

Onze specialisten helpen je graag op weg en geven je de beste beveiligingstips mee. Zo kan jij jouw woning makkelijk én optimaal beveiligen.

1. Plaats rookmelders

Rookmelders redden levens. De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Hoe sneller je een brand ontdekt, hoe meer tijd je hebt om je huis veilig te verlaten. 


2. Camerabeveiliging?

Bewakingscamera’s hebben een afschrikkende werking op criminaliteit. Camerabeveiliging registreert alles wat er rondom je huis gebeurt. Dankzij moderne technologie worden beelden van beveiligingscamera’s steeds scherper en zijn problemen sneller detecteerbaar. 


3. Wees sociaal veilig 

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Kijk uit met wat je deelt op social media. Zo plaats je ook beter geen of weinig foto’s online als je op vakantie bent. Simuleer aanwezigheid. Vraag aan een buur of een vriend om af en toe eens een kijkje te komen nemen om zo een oogje in het zeil te houden.


4. Het juiste licht 

Licht geeft een indicatie van aanwezigheid waardoor men niet altijd geneigd is om toe te slaan. Toch is het niet aangeraden om je licht 24 uur per dag te laten branden. Ga je toch nog ’s avonds de deur uit? Laat een lichtje branden maar sluit je gordijnen, zo geef je toch de indruk dat er iemand thuis is. 


5. Overweeg een alarmsysteem

Wil je jouw huis echt goed beveiligen, kies dan voor een alarmsysteem. Door een alarm te plaatsen bescherm je je huis tegen inbraak, brand en andere potentiële gevaren in huis. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen voor elk budget.


Heb je nog vragen? Wij zijn gespecialiseerd in het beveiligen en beschermen van residentiële, commerciële en industriële gebouwen met elektronische bewakings- en detectiesystemen. Vind een Security expert in je buurt en maak een afspraak voor een nog veiliger gevoel in huis.

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.